Tuesday, December 14, 2010

Trapped

Pernah tak rasa terperangkap dekat dalam satu bilik or di mana mana sahaja?

LIKE THIS










Ok. Fullstop.
Actually diri yang terasa tinggi ini pernah trapped jugak. So, please give your mouth to read my story....


1st Trapped

This one terjadi masa umur 4, 5 years. tak berapa nak ingat. This time dekat my aunty house dekat Penang and hampir semua uncles, aunties and cousins ada. Time raya lah kut. And that time nak dekat dinner time, so all the aunties, my mom and some of my cousins (girls yea) termasuk me ada dalam dapur. Buat kecoh saja!!! Suddenly, tak tahu what happens pintu dekat dapur tak boleh nak buka. Kiteorang sume macam blurr and all the aunties sume kelam kabut cuba buka but still can't. Uncles and my dad try buka dari luar tu. Yang tak boleh belah tuh, my bro. and my cousins (boys yea) boleh lak minta pass makanan dari tingkap dapur. Ishhh.. we all bagi jelah cause time tu masing2 muka x bersalah. -____________-
At last, dapat jugak buka pintu. Ntah, mcm  mana diaorang buka. Thanks GOD!!!


2nd Trapped

Ini baru sahaja terjadi dekat apartment yang baru pindah. Time nak dekat2 last week of SPM, hari Sabtu. Actually, nak take bath. Lepas dah tutup pintu tuh, tiba2 ingat something nak tell to my mom and masa nak buka pintu toilet tuh, rasa macam tak boleh buka langsung. Ah, sudah! Dekat tengah melalak tuh, boleh lak my mom ingat that i'm just playing around.
So, memang tak boleh buka langsung and kena tunggu sampai lah ada orang datang. Dah lah my dad and my bro. tak ada dekat rumah. Sedey.. =((
Tunggu punya tunggu datang jugak orang. Dekat dua jam jugak ah but dah mandi tau! Lepas dah buka tuh, orang tu cepat2 lari. Macam pelik je asl dia lari ah? Rupa rupanye dia lari sbb fikir _______________. Hello, i'm bring my clothes lah!!!!!
Dia cakap sebelum kiteorang pindah dia dah tukar semua pintu kecuali pintu toilet. Hey, sakit hati je dengar.
Memang my dad ketawakan anak dia!!! Sampai hati.
My lil. bro lak cakap tulah dah kena sumpahan. Sumpahan? Yea, actually malam sebelum tuh, i got a habit to locked my room. Because my siblings sume suka kacau me. Lagi2 kalau tengah cakap dengan kawan dekat phone. So, my parents warned me jangan tutup pintu, nanti terperangkap. See, dah terkena dah......


Hmmmm, watever duhhh -_______-

4 comments:

kai azmier said...

menarik la cerita ne.. 2 kali jek la kene perangkap ea?

Missy said...

2 kali pun kira terseksa gak!!!

asilah afandi said...

hye nice header. folo awak. do hit me back yahh

Missy said...

asilah - thanxx. follow sudahh