Sunday, December 11, 2011

...

Okay. Let's start. My new semester is like, urmm, kinda.... boring!!!!!!
Lecturers are not COOL
Classes always cancelled
MSU parking is SUCK
AND lab session is not cool and not awesomeee oh kayy!!!!!!!!

Seriously, i hate this semester. Asyik petang je, hujan! Then, parking kat MSU tuh banjir then ada lecak then tayar habis kotor! Tesco lak tak bagi budak2 MSU parking kat sana. Sangat kejam!

Lecturer pulak suka sangat cancel-kan class last minute. Punya rushing naik tangga, tgk2 lecturer MC. Damn!

For me and perhaps, my friends do love semester 1 soo badly.

P/S : Khamis lepas, ada pergi IJN and malam tuh pulak ada dinner makanan Arab dgn anak2 yatim. Sumpah penat and best. Nanti ada masa i will update! Sekarang sumpah rasa malas. =,='

Thursday, November 3, 2011

Please Be Nice

Oh, please November, please be nice to me.

Bulan nih kira bulan yang sangat berharga.

My result for first semester will be come out. When is it? Dunno yet! I will be going a little hard subjects in second semester. Just hoping that my results is OK, same to my friends also, so that we can be in the same class and no need to repeat same subject. I'm praying and hoping.

We been going sooo many hard works, struggling and sleep less for the rest of the exam week. So, we're just hoping that the results will not turn us down, BUT will makes us happy for what we have done. Amin. =)

Monday, October 31, 2011

The Awesome-mess of Final Exam

Cerita final exam saya lagi awesome.

Lagi cool daripada cerita SPM. SPM sangat tidak menyeronokkan dan sangatnye menyeksakan.

Here we go...

Firstly, saya tak duduk hostel atas sebab kedegilan diri sendiri. Actually MSU tak ada hostel sendiri. Means MSU just siap Fasa I, tak siap sepenuhnya. Maybe 3 tahun baru siap sepenuhnya. So, untuk students yang duduk jauh2, they all duduk dekat apartment tapikan apartment tuh bukan sahaja students MSU je, campur dgn org luar sekali. Sangat tidak safe. Dahlah Shah Alam nih boleh dikategorikan tempat criminal target.

Sepanjang tempoh final exam, saya duduk rumah Arina aka Kak Long. Nak study sama2 lah katakan. Housemates Arina semua happening and baik even tak rapat pun. They all semua jenis yang caring for each other.

Cerita final exam yang excited bermula apabila kitaorang study ramai2. Playground port study kitaorang. Playground yang nih sgt cool and tertutup tau. Setitik air hujan pun tak akan kena. Bayangkan kitaorang ayun buaian laju2 sambil hafal notes. Baring dekat gelongsor and main jongkang jongkit sampai tercekik. Erkk... Kitaorang semua ambil 5 subjects for this semester one.

Ingatkan sebelum final dapatlah rehatkan minda, tengok2 pack gila sebab kitaorang ada lab tests. Lab tests ini kira macam kitaorang kena perform tests or senang kata experiments yang dah belajar masa lab session. Either dry lab or wet lab. Dry lab nih macam observe specimens dekat microscope and jawab soalan2 dalam kertas. Wet lab nih pulak macam kita kena buat experiments and observe the observations, then answers the questions. Tak ke seksa menjadi sorang budak MLT? =,='

Balik kepada cerita final exam, our first exam is Basic Applied Science or BAS or simply said as Chemistry. Tak ada susah mana sebab banyak basic from form 4 and form 5 but just a little deep. Banyak pengiraan yang kena tahu. Next is Human Genetic and General Biology. Exam ini paling sadis and paling serius pernah kitaorang ambil. Why? Cause' this subjects ada 7 chapters yang wajib hafal and semuanya fakta. Nak kelentong sikit pun tak boleh. Kitaorang terpaksa study malam sebelum exam dgn menghafal notes non-stop dari pukul 10-5.30. Caya tak? Tapi adalah jugak gap sebab mampuslah otak if hafal tanpa rehat. Berhenti sekejap pun sebab penat sangat and time study mestilah kena ada F-O-O-D kan?? Ahak! Itupun pukul 5.30 kitaorang semua tidur, terpaksa tidur for one hour just nak rehatkan minda, takut time nak jawab exam lupa pulak apa yang dah hafal. Dahlah exam start pukul 9, kitaorang macam baru je keluar dari oven, means fresh2 lagi untuk jawab exam.

Minggu depannya, exam Intro to MLS. Lagilah malas nak study sebab subject nih kira macam basic. Apa yang seorang MLT perlu tahu and apa yang kitaorang akan belajar or buat dlm MLT. Exam nih best and agak senang hati jugak sebab Miss Suzy dah bagitahu apa yang akan masuk untuk essay. At least boleh score dekat part tuh kan. Malam sebelum exam Intro to MLS nih kitaorang semua dapat tahu yang hari Ahad tuh sebenarnya birthday Farid aka Dude. Laaaaa, dahlah kecik then birthday pun lambat daripada kitaorang semua. Kitaorang plan nak buat surpriseeeeeeeee birthday untuk dia, even dah malam and agak lewat untuk sambut birthday dia. First2, kitaorang beli kek. Nak beli kek pun satu BIG HEADACHE PROBLEM! Sebabnya Zeb cakap kat kitaorang yang Farid tak suka chocolates. Tapi, majoriti kek kat kedai tuh semua flavour chocolate, kan? -,-

Nak fikir flavour kek pun dah ambil masa dekat setengah jam. End of it, Zeb call Farid and kelentong buat cerita kononya beli coffee starbucks flavour chocolates. Guess what? Dia tak kisah pun. Rupa rupanya Farid tak makan chocolate bar. Pelik pelik! Air milo kau telan pulak.

Then, bila dah sampai kat port 'study', kitaorang buat preparation dgn lagu birthday bagai. Zeb plan nak campak Farid masuk swimming pool. Eh, perlu ke? Bila Farid turun, dia macam dapat hidu je apa yang kitaorang nak buat. Dengan menggunakan kekuatan housemates diaorang semua, angkat and campak dalam pool. Yang kelakarnya, time angkat Farid bukan main ramai lagi tapi bila dah nak campak dia masuk pool, Saha je yang still dukung dia and dia seorang je yang campak dia masuk pool. Maybe sebab Farid terlebih agresif time tuh and yang lain macam dah tak larat nak angkat dia. So, hanya Saha je yang tough! Hulk..

Next, hari Selasa tak ada exam, so semua macam malas nak study. Tunggu malam baru study sebab Microbiology I nih examnya hari Rabu. Baca awal sangat takut lupa. Microbiology I nih kira ada ikatan gila kuat dgn bacteria and virus. Subject nih dah buat kitaorang jadi gila. Reasons? Aina ada bawak kertas past year and soalannya pergghh! Gila susah and mendalam sangat. Macam bukan soalan untuk students diploma. Degree pun tak tentu lagi boleh jawab ke tak. Lepas tengok je kertas past year, semua macam dah tak tentu hala tuju je. Tapi, do you believe in miracle.Cehh, actually masa kitaorang jawab exam untuk paper nih, soalannya agak direct and tak mcm soalan past year. Duhh, buat takut kitaorang je.

Hari Jumaat. Hari last exam. Paper last. Subject Biochemistry. Yay!!!! Kitaorang sayang sangat dekat Miss Krisna sebab dia baik sangat sampai bagi tips. Tips secara details tau. Memang heaven tapi terlalu banyak sangat yang kena hafal. Nak hafal punya pasal, kitaorang tak tidur langsung. Exam pukul 9 tapi tak tidur memang gila ah. Nasib baik masa jawab exam, tak lupa apa yang dah hafal. Akibat tak tidur, kena migraine and akibat tak makan pagi tuh, kena pulak tangan menggeletar tiba2. Means kandungan gula amat rendah di dalam badan. But, thanks to Allah,  soalan2 semua boleh jawab.

Yeah, that's all. My final exam yang agak hectic, agak penat, agak awesome, agak teruja and agak melebamkan dan menghitamkan bawah mata. Ouchh!

P/S : Rasanya nih entry paling panjang. Nasib baik tak masukkan gambar. Gambar semua ada dalam camera member. So, tak dapat nak tunjukkan gambar. Sorry! And thankss. =)
Oh, btw, Final saya start 5th Oct. to 14th Oct. Dah lama tapi baru je rasa nak ceritakan. Hehehe

Tuesday, October 25, 2011

Then and Now

Dulu, 2010.
Sekarang, 2011.


Dulu, still budak sekolah. Tak reti sangat pasal dunia luar.
Sekarang, dah masuk U. Macam2 benda baru.


Dulu, belajar main2. Cikgu ajar tapi tak masuk otak sangat. Homework tak siap pun takpa.
Sekarang, belajar kena serius. Assignments tak siap, kena tolak markah final. Oh, shit!


Dulu, sekolah perempuan. Mana pernah ada kawan laki.
Sekarang, U campur laki dgn perempuan. Tapi rasa macam sama je kawan dgn laki. Maybe sebab ada dua beradik laki dan mungkin sebab diri ini ganas sgt seperti laki. -.-


Dulu, pergi sekolah ada orang hantar. Balik sekolah pun ada orang amik. Tak kisah sgt nak tahu bab2 jalan.
Sekarang, mana boleh! Kena drive sendiri pergi U, degil taknak duduk hostel. Terpaksa ingat semua jalan kat Malaysia ini. Sesat mana ada orang nak tolong bhaiii!!!!


Dulu, pergi sekolah pakai satu uniform yang sama je. Tak payah nak sesakkan otak nak fikir sgt.
Sekarang, nak pakai baju apa pergi class pun satu masalah besar.


Dulu, time SPM tak pernah belajar bersungguh sungguh
Sekarang, tak nak repeat semester and tak nak pointer jatuh, sanggup belajar sampai tak tidur. Woah, dashyat.


Tapi, macam mana pun, diri ini still happy dgn kehidupan ini. Rasa macam nak nikmati tahun 2011 lama sikit.
Macam2 berlaku. Belajar drive kereta, masuk U and jadi budak baru balik, jumpa kawan yang boleh dianggap sebagai adik beradik dan etc.


Damn! Boringnya holiday semester 1. Goshhh!!!!!

Saturday, October 1, 2011

Mode On

Exam Mood mode on yawww. ;))

Good Luck to all my classmates. We can do it and fight for our final.

Insya allah. =)







P/S : Tak sabar2 nak sleepover rumah Arina aka Kak Long! =))

Sunday, September 18, 2011

Mr Steak House

Hari rabu ada assignments basic applied science. Kira macam presentation, kena pakai baju formal. Tapi assignments ini kira senang je sebab just kena pasang model according to the isomers. Sepatutnya class 2 jam, jadi 1 jam je sebab miss cakap lepas dah pasang model isomers, ambil gambar then boleh balik.  That time perut semua tengah lapar gila. So, they all nak pergi makan dekat Mr Steak House, near Laman Seri Business Park.

Persoalannya, macam mana we all nak pergi sana huh? Bukan sikit yang pergi. Lebih kurang 15 orang yang nak pergi. Tak perlu lah nak risau kan sebab ME got the car, ayu, azura and farid. Viva elite, kancil, saga and myvi. Memang terlebih space dalam kereta. Then, when we all nak bergerak, ayu cakap dia tak tahu tempat makan tuh. So, ramai2 tunggu ayu kat Petronas cause dia nak isi minyak! Memang gila kelam kabut that time.


Bila dah sampai,mestilah kena cari parking? Semua pergi cari parking dekat jauh2 but my car je yang sesat pergi parking kat tempat orang kurang upaya. Zeb yang terlebih 'pandai' park dekat sana. =,=
Luckily, we all sampai sebelum hujan. If tak, memang habis basah. Time nak order makanan, abang waiter tuh macam dah pening sebab order macam2. YELAH KAN, 15 ORANG, SAPE YANG TAK PENING!!


Straight after order, semua sibuk baca notes sebab right after that ada quiz. Memang budak MLT habis.When makanan semua sampai, semua muka macam lapar gila. Time tengah makan tulah, hujan lebat gila nak mampus dengan angin kencang lagi. Badan dah menggigil habis. Tahap sejuk sampai ke tulang! Ada masa tuh, kitaorang kena bangun and alihkan meja sebab bocor and kena tempias air hujan. Terbaiikkkk lah kan??


Hmmm, tengok jelah gambar yang dicuri from fb saha. Baru ada feel kan? ;)

Contoh model.


The gengster of MLT.

From left : Farid, Zeb, Saha, Asri and Azmeer. Cantik kan? Biasalah hasinah yang tangkap. #kperasan.


Duhh, dalam lif pun nak tangkap gambar!!

Yang belah kanan tuh kan, mama, ayu kita! yang kiri tuh suhaila. Aina panggil mama Ayu as mummy, suhaila panggil dia mak tiri. hehehehe.


Bye! 


P/S : Perasan tak yang aku tak bagitau berapa total bil for the food, kan? Think it! 


Saturday, July 30, 2011

Saya Janji

Bulan puasa nak dekat. 


1 Ogos start puasa, 1 Ogos jugak start exam. Dammnnn!!!!


Sekarang tengah stress dengan study + exam + lecturer yang tak habis2 nak aim kitaorang. Kami tahu kami nakal. ;)




Whatever is it, puasa kenalah jaga kan?




Saya janji untuk tidak mencarut sepanjang bulan puasa. Mulut memang tak dapat jaga. Tapi, bulan puasa kena jaga. Kalau tak, melayang pahala puasa.




Saya janji balik awal ke rumah berbuka dengan family. Eventhough, class paling lambat habis class pukul 6. Sadis kan? Memang hari hari berbuka dalam keretalahh.




Saya janji nak penuhkan ibadah2 wajib and ibadah2 sunat. Payah macam mana pun, saya tetap berusaha untuk melakukannya.




Last sekali, saya janji nak bangun sahur dan tak merungut setiap kali bersahur. 




Hey, 19 Ogos ini ada buka puasa dengan anak2 yatim. Can't wait. Heeee ;)

Saturday, July 23, 2011

Go Tigers, Go Malaysia!

Recently, Malaysia makin maju.


Terutamanya, Team Malaysia. Bola Sepak.


Siapa yang tak bangga if Malaysia dapat bersaing dengan Arsenal, Liverpool and Chelsea. 


Agak sama taraf dengan international dah.


This is what happens now. All Malaysian people gets to support for Malaysian Team. Dari kecik sampai yang besar. Dari tak suka bola terus suka bola. Dari tak ada jersi Malaysia terus ada jersi Malaysia. Tak ke kita patut bangga?


All the media tak nak melepaskan peluang untuk mempromosikan our football team.


One of the media people is
-

-

-

-


-

-

-

-



HITZ FM


The hits fm crew, especially JJ and Ean are doing something hard-to-forget moments.
Do you know Black and Yellow song? Lagu yang agak rancak and sedap didengar tuhhh.








So, our creative hitz fm crew doing a video song about Malaysian Football Team using Black and Yellow songs but just change the lyrics. Aweeessoomeee riteeeeee?





Nadhira. Maybe new artist. She sing this song. At first, when i was heard this song, i think that Jaclyn Victor yang nyanyi. Rupa rupanya tak. Aih, malu sudahh. =.=




I"M PROUD OF U MALAYSIA....


P/S: Hitam Kuning means stripe yang ada dekat jersi Malaysia. Comelll kan?????? Serius meremang bulu roma dgr lagu nih. Semangat gitu.

Saturday, July 2, 2011

MLT Geng ;)

M.L.T stands for Medical Laboratory Technology.


Yeah, inilah course yang saya ambil dekat msu. Sejujur jujurnya saya cakap yang saya ambil course ini sebab namanya. Funny is it? I think this course macam duduk lab. and then buat researh ini, research itu. Macam best sesangat je. Another reason sebab i want to stick to science course. Lagi satu, masa degree nanti nak ambil Biomedical.


MLT ini tak macam saya bayangkan. Ada 5 subject and 1 subject yang wajib kena ambil, Communication skills. Perlu ke? My communications skills dah cukup baik rasanya. And then, lab section memang berlambak. Masuk lab memang  best, sebab kita dapat buat macam macam eksperimen tapi setiap kali masuk lab. mesti kena buat lab reports. Lab reports ini bukan macam yang dekat sekolah punya tau! Agak complicated and MUST TYPE. Okay! Memang haramlah if tulis tangan. Bak kata lecturer, we are the computer-based generations. Cehhh =.=


Setiap kali pergi msu je, our faces all macam zzzoommbbiieee. Tak cukup tidur, tak cukup kaki nak jalan sebab msu besar gilaaaa. Ini masuk kali kedua saya beli kasut baru. T_T


Okay, saya dah malas nak tulis. Let the photos speak it out!

this is my timetable. first time i saw this timetable, i was like, wth??? Balik lambat macam mengalahkan doktor  ohhh.



heating up the crucible and the magnesium strip for chemistry lab section.




they all SEMANGAT GILA. my groupmates for all the lab section.


MLT minions. Sengetkan kepala sikit. Our class ada 24 people. Tapi yang ini sahaja yang sempat ambil.

That its.

Wednesday, May 25, 2011

-_____-

Seriously, i got a lot to say like :


1) My new university? Friends? Classes? Lectures? 

2) About my BAD sinus that i got for the first time and meet the doctor for the first time ever in my life. Experience right? Storrryyyy!

3) Oh, you know Kamal Affendi? The crime analyst? Better GOOGLE if you dunno. He has been came to my school when i was like in Form 4 and he came again to give talks in my university. Second time opportunity.So, i MUST share my experience here because the way he gave the talks when i was 16 was totally different than now. 

And a lot. I can't remember at all. Nowadays, my blurness was getting serious. -___-
I will find the time to finished up my delayed topics soon! 


* Oh. Yeah! I'm not alone in my university. Yes, i got my IZZATI FUZI!! She is studying in same university with me but different course. Weird is it? We are not too 'rapat' when we are studying at same school and same class. Takdir kan? ;) 

Monday, May 2, 2011

I'm HERE back!

I'M A STUDENT BACK

TAKING DIP. IN MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGY

WILL BE RARELY BLOGGING

BUT WILL UPDATING ANY INTERESTING STORY THAT HAPPENS DURING MY STUDY TIME

WILL CATCH UP WITH A LOT OF JOYFUL STORY

I GOT A LOT TO SAY HERE

I WILL FIND THE TIME

LOVE YA

SEE LATER  



Thursday, March 31, 2011

What you call a bird that looks like a parrot but it's not a parrot? Huh!

Got it?

Yesterday evening, my house was pretty disaster and my little brother and ME can't stop screaming and running.Why? Because there was a small little birdie fly into our house. For temporary, we are staying at an apartment and every evening i will open the sliding door near the balcony to get fresh air.

On that time, that small birdie was just taking some rest near my balcony. That bird looks so cute and very small. Its look like an artificial bird. We thought that bird will just fly off if we get near but it's not! Tame little birdie.
When i touch that bird, it fly into my room and sat at my bed. My little brother and i start to screaming and running whenever that birdie fly to us!

You know its really sweet and funny when that cute birdie fly near my big mirror and start to kiss that mirror. We all like wth? But, i started to understand. That birdie thinks that there was another similar bird like that cute birdie in the mirror. It's just the image of that birdie!

We gave that cute birdie some fruits and water. And makes some poop too. I call that birdie 'Tweety' because when i was small, i used to watched this cartoon that got this cute little birdie.

We also try to let the bird out and fly freely but it comes into my house again and fly to the kitchen. We all feels so tired and let that bird to have some rest. After that, the bird flew out. The bird knew that it was time to go home. Bubye my little cute tweety bird! 

Look alike much?

#Mylittlecutetweetybirdie 


I hope that this birdie will come again =)

P/S : I tawt I taw a puddy tat! *Tweety's signature lines!!

Friday, March 25, 2011

Who Is Rebecca Black? -.-

Do anyone of you know her?


Siapakah?


Popular sangat ke?


"Oh oh saya tau. Alaa, dia nyanyi lagu Friday tuhhh"


"Suara dia sengauu gila. Suara mak aku lagi sedap."


"Dia nyanyi Friday tapi dengar macam FRY-EGG?!!?!?!@$%"


Secara overall, Rebecca Black ini budak American, umur 13 tahun and lagu dia menjadi popular dekat Youtube sebabnya lagu dia tuh terlalu teruk and they say what? WORST SONG EVER! Hey, if lagu dia teruk sangat takkan lah Simon Cowell tuh puji dia sebagai genius? And lagu Friday tuh dah hampir 40 000 000++ yang view and hear that song. Well, i'm not.


Maybe ramai yang dengar lagu dia untuk tujuan mengejek. Seriously, aku pun tak dengar lagi lagu dia sebab internet lembab. Lagipun, orang yang dah pernah dengar lagu Friday ini cakap if dengar sekali, that's song will played in your brain again and again and again.

Rebecca Black!









Ahoy! Janganlah memperlekehkan kelemahan orang lain sebabnya NOBODY PERFECT IN THIS WORLD.

Thursday, March 10, 2011

Salute Him For The Best Music Ever

This is Maksim Mrvica. Ramai sebenarnya tak kenal dia mungkin sebab dia bukan penyanyi mahupun pelakon. Dia seorang pemain piano yang main bapak laju gilaa. Okayy!

Maksim Mrvica.

A beautiful music yang dicipta oleh dia ini boleh cure broken heart tau! Tak caya? Try dengar lagu dia ini!







Woah, dia main laju gila macam dia ada 20 jari je. And then, ada yang cakap dia akan perform dekat Malaysia. Rumours kan? So, we wait and see! ;)

P/S : Damn! Rasa berkobar kobar nak belajar main piano and guitar. Someone teach me pleaseee!

Friday, February 25, 2011

The Other Side

Great trio collaborations, Bruno Mars, B.o.B and Cee-Lo Green. This song is like about someone who always works hard and peoples around them don't understand about what we do and they will understand if they try to do it.  




Just be here, watch this video, hear this song and you will be love this beautiful song! 

LYRICS


Truth of the matter is I'm complicated

You're as straight as they come

You go 'bout your day baby
While I had from the sun



It's better if you don't understand

Cause you wont know what it's like
Til you try



You know I've been waiting on the other side

And you, all you gotta do is cross the line
I could wait a whole life time
But you just gotta decide
You know I
I've been waiting on the other, waiting on the other side



We would live forever

Who could ask for more
You could die if you wanted
But baby what for



It's better if you don't understand

And you won't know what it's like
Til you try



You know I've been waiting on the other side

And you, all you gotta do is cross the line
I could wait a whole life time
But you just gotta decide
You know I

I've been waiting on the other, waiting on the other side



If they say life's a dream

Call this insomnia
Cause this ain't Wonderland
It damn sure ain't Narnia
And once you cross the line
You can't change your mind
Yeah I'm a monster
But I'm no Frankenstein
And quite frankly
I've been feeling insane in between my eyes
I really cant explain what I feel inside
If you knew what I was you's would run and hide
Many have tried to go into the night
Cross over the line and come back alive
But that's the price we pay when we living on the other side



You know I've been waiting on the other side

And you, all you gotta do is cross the line
I could wait a whole life time
But you just gotta decide
You know I
I've been waiting on the other, waiting on the other side



It's better if you don't understand

It's better if you don't understand
It's better if you don't understand
It's better if you don't understand
It's better if you don't understand
It's better if you don't understand


P/S : I love the part when he sings "It's better if you don't understand", because no one will understand me and never known what i do. It's just me who will understand myself! Hey yeah!

Thursday, February 24, 2011

Hell-o Bad Drivers!

Hell-o.. Bengang gila lah sangat dengan segelintir hamba Allah yang rasa rasanya tak sabar dah kut nak gali sendiri kubur diaorang. Mana taknya, jalan raya tuh duk buat macam jalan bapak diaorang je. Fikirlah sikit pasal orang lain jugak!

Hari ini, kiranya kali ke-5 aku belajar driving dengan cikgu aku, Pn Sariah. Lepas dah berpuluh puluh kali buat parking, tiga penjuru dan naik bukit. Oh God, aku benci naik bukit. Selalu sangat terlepas garisan kuninglah, tak kena garisan kuninglah, kereta terundur belakang and bla bla bla..

Baru lah pergi ke jalan raya! Time nak belok ke kanan tuh, ada minah motor tuh sepatutnya berhenti walaupun aku dah hon banyak kali pun tapi dia dengan bebalnya main jalan je. Duh, cik kak teringin nak jalan terus tak balik balik ke? Cubalah ikut sikit undang undang tuh. Tak semestinya masa nak ambil lesen je berlagak sopan, patuhi undang undang! Lepas dah dapat lesen je, habis semua tunggang langgang!

Cikgu aku tak tahan dah dengan manusia manusia yang liat betul nak ikut undang undang. And then, masa tuh hujan pulak turun. Ingatkan renyai renyai je, tengok tengok lebat gila sampaikan ada pak cik tuh memandu hingga kepala pak cik tuh duk kat stereng. Tiba tiba je, ada lori tuh datang dari manatah, bawak lori laju sangat sampaikan air percik habis kat cermin kereta aku. Ter-brek aku sebab tak nampak nampak apa apa pun! Kabur habis!

Pak Cik Lori tuh kalau aku dapat memang aku nak cekik cekik dia and then nak suruh dia pergi ulang balik test jpj 10 kali sampai dia sedar! Huh! Baru ada takut sikit. Aku memang pantang dengan manusia yang macam tuh. Kalau rasa nak memandu laju laju pun, try dekat litar Sepang tuh! Disebabkan manusia yang macam nilah, tak pasal pasal  nyawa yang tak bersalah pun melayang sekali.
Okaybyethanxx! 


Hell-o Bad Drivers!



Wednesday, February 23, 2011

The Roommate.

One of 2011 thriller film yang maybe akan keluar tak lama lagi dekat Malaysia. Cerita ini dah keluar lama dekat negara negara Barat tapi dekat Malaysia keluar lambat sikit. 
Cerita ini nampak best and nampak lain daripada yang lain.

Jom, layan sinopsis cerita ini :

 The film begins with Sara Matthews (Minka Kelly) going to college and finding her room. While she is there, she sees that the bed is empty. Also, she meets two other girls, Tracy Morgan (Alyson Michalka) and Tracy's roommate, and she is invited to join the two at a frat party. While she is there she meets a guy in the band, Stephen Morterelli (Cam Gigandet), and they flirt with each other. During the party, Sara sees Tracy drunk, dancing, and about to take off her top for frat guys with a camera. Sara consoles her and takes her back to her room.
While going back to her room Sara meets her new roommate, Rebecca Evans (Leighton Meester). The two slowly become friends and Sara introduces Rebecca to her other friends. However, Rebecca's reactions to them seem distant; she is especially cold to Sara's best friend, Irene Crew (Danneel Harris). However, Sara seems to be oblivious to this and becomes closer to Rebecca and seemingly more distant with Tracy, especially when she takes Sara out one night and ditches her. However, the two reconcile and their relations appear to go back to normal. Sara's closeness to Rebecca becomes strained when Rebecca becomes very clingy and obsessive about their friendship. One example of this occurs when Rebecca sits outside of Tracy's door and glares at her. Tracy attempts to warn Sara about Rebecca, but she does not seem to believe her. Rebecca then reveals her true nature by attacking Tracy in the shower and ripping out her belly button ring. She threatens to kill her if she tells anyone and that she is a bad influence on Sara. A fearful Tracy moves to another hall.
During this time Sara and Stephen start to become even closer and Rebecca becomes even more jealous about their friendship. Sara is also having trouble with her ex-boyfriend Jason (Matt Lanter) back at home. During a date, Stephen and Sara decide to have sex. Sara's ex-boyfriend calls her, but she is not present and Rebecca impersonates her over the phone. He invites her over not knowing he is drunk and cannot see very well. Jason lies in bed while Rebecca sits on top of him. She takes a pocket knife from the back of her bra and stabs him in the chest. Rebecca's attempts at keeping Sara in her life become more desperate and the true measure of her insanity is revealed. During Thanksgiving, when Sara wants to leave with Steven, instead of going with Rebecca to her parents, Rebecca violently beats and cuts herself with a box cutter. She then lies to Sara telling her that she was attacked in an alley looking for their lost kitten. Later, Rebecca ties up Sara's friend Irene.
Sara and Stephen fight with Rebecca to save Irene. Rebecca holds a knife against Sara. Sara then takes the knife from her and stabs her in the back saying, "We were never friends", killing her.


Nampak macam best kan? Lagipun, Leighton Meester pelakon dari cerita GG yang jadi watak utama yang psiko. 




Thursday, February 10, 2011

Back Off

This is my first and last entry pasal unsatisfactory.


Aku paling bengang if ada makhluk tuhan ini gunakan facebook or tumblr or blogspot untuk kutuk.


Hey, come on! Kalau tak puas hati kutuk depan depan, pandang muka boleh? 
Setakat nak kutuk dekat blogspot bagai ini, apa barang? 
Ini just menunjukkan yang diri sendiri itu tak berani nak kutuk depan depan kan?


Aku tak kerja ke, duduk rumah je ke and whatsoever ke?
Apa kau susah? Ada aku kacau life kau? 
I still got my parents untuk afford my life until aku dah ada kerjaya yang real, okay! 
Setakat kerja part time ini tak ada benefit apa apa pun. 
Penat bekerja sebulan and apa yang kau dapat? Duit gaji sebulan yang tak seberapa. 
Oh, puh leasee, tak yah nak berlagak yeah!


Aku tak kacau kau, tak kutuk kau, kau jangan nak melebih lebih boleh? 
Life aku. Life kau. Mind your own business 


Sorry.

Wednesday, February 9, 2011

JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"

Dear readers,

Ini just nak share apa yang aku baca!


SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,
saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;

“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata
“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…
Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”
Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.
Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”
* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.
* Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.”

Tolong forward kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..

Sekian, semoga ada manfaatnya

P/S : Harap kita semua dapat mempratikkannye.  Amin. =)

Tuesday, February 8, 2011

Christina Perri - Jar of Hearts

Damn! I love this song so muchies! Touching + Emo = Perfect Song. And, only use piano to play this song. Duh, fan-tastic choreography too! Watch it, please! =)





Lyrics..


I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

And it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?